Kamuya 55 bin Memur Alımı Ne Zaman Başlıyor?

2016 yılı içinde kamuya 55 bin personel alımı gerçekleşecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'un 1 Kasım seçimlerinde verdiği müjdelerden sonra AK Parti tek başına iktidar olmuş ve 64. hükümeti kurmuştu. Bununla beraberde yıllar sonra geçici bütçe TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanmıştı.

 

Başbakan Davutoğlu’nun verdiği 55 bin Memur atamasına ilişkin önemli gelişmeler yaşandı. Ocak 2016 itibariyle yapılan açıklamaya göre 55 bin memur istihdamı kamuya yapılacak. Başbakan'ın vaatleri arasında en çok dikkat çeken öğretmen atamaları için Kanun tasarısı meclise sunuldu. Verilen tasarı 158.1 milyar TL olarak öngörüldü. Verilen tasarıyla birlikte kamuya 55 bin memur istihdamı kararlaştırıldı. Buna göre, ne zaman nereye memur alımı yapılacak? Öğretmenler için ayrılan memur sayısı belli oldu mu? 55 bin memur kontenjanı hangi Bakanlıklara verilecek. İşte bu soruların cevaplarını sizler için paylaşıyoruz.

 

Yapılacak atamalarda en çok sevinen öğretmen adayları olacak. 2016 yılında 55 bin memur alımına ilişkin yapılan açıklamada öğretmen adaylarına büyük bir kontenjan açıldı. Milli Eğitim Bakanlığına 2016 atamalarında 30 bin öğretmen kadrosu verildi. Ayrıca yapılan düzenlemede 4 bin öğretim elemanı da YÖK'e tahsis edilecek dendi. Diğer kalan kontenjanların ise diğer kalan Bakanlıklara aktarılmasına karar verildi. Böylece KPSS sınavına giren ve puanı az olduğu halde atanamayacağını düşünen binlerce yeni öğretmen adaylarını büyük bir heyecan sarmış oldu.