Ülkemizde bilindiği üzere özel sektör ve kamu kuruluşları çalıştırdıkları işçilerin belirli bir oranı kadar engelli personel alımları da gerçekleştirmektedir. Engelli personeller atama kurası ya da Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek kamu kurumlarına atanmaya gayret etmektedir.

Her sene hükümet plan ve bütçe komisyonunu yakından takip ederek kamuya kaç kişilik engelli atamasının yapılacağı yönünde sayısal olarak açıklama yapılmaktadır. Buna göre 2018 yılında kamuya 5 bin engelli memur alımı yapılacaktır. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Engelli memur ataması tarihleri belli oldu mu?

ENGELLİ MEMUR ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamuya bu sene toplam 110 bin kişilik memur alımı yapılacak. (110 bin memur alımı ve alım yapacak kurumların listesine bu haberden ulaşabilirsiniz) Bu kurumlardan hariç olmak üzere kamuya 5 bin engelli memur personel kamu personeli alınacak. Peki engelli memur atamaları ne zaman yapılacak.

Buna göre alımların 2 bin 500 kişilik kısmının 2018 Mart - Mayıs aralığında ve kalan 2 bin 500 kişilik kısımın ise Eylül - Aralık aralığında yapılması beklenmektedir. Net olarak tarih belli olmadığı için sizlere ancak ay aralığı vererek konu hakkında tahmini bilgi verebilmekteyiz. Öte yandan engelli memur atamasının 5 bin kişilik olması bekleniyor ancak sayı 500 kişi daha artarak 5 bin 500'e yükselebilir.

DİĞER KAMU ATAMALARINI BU LİNKTEN TAKİP EDİNİZ