Kamuya 2021 yılı için en az 100 bin atamanın yapılması ön görülüyor. 100 bin sayısı sıkça Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'den geçti ve bu atamanın onaylanmasıyla beraber kurumlarda ilanlarını çıkaracak. Peki bakanlıklara göre atamalar belli oldu mu? 100 bin atamanın dağılımı nasıl olacak?

Kurumlara Göre Dağılım Nasıl Belli Oluyor?

Cumhurbaşkanlığı önderliğinde toplanan Kabine toplantılarında bakanlıklar daha önceden Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları ile görüşüp, çalışıp, hazırlandığı atama planlarını sunuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı da 2021 yılı bütçesine göre çalışmalarını sunuyor. Bu sunumlarda hiçbir kurumda eksik kalmayacak şekilde anlaşmalar tamamlandığında 2021 yılı için atamalar belli olmuş oluyor.

Bu Sene Süreç Gecikiyor Mu?

Geçen sene Aralık ayından itibaren 2020'e dönük atamalar duyuruluyordu ancak bu sene böyle bir durum yaşanmadı. Nedeni nedir? Gündemde pandemi var, pandemi süreci her ülke ekonomisine zarar veriyor. Aşılar, vatandaşlara yardım, belediyelerin yardımı, esnaflara yardım gibi paketlerden Türkiye şu ana kadar en az 51 milyar TL'lik yardım yaptı. Bu gibi yardımların ne kadar daha devam edeceğinin önü kestirilemediği için süreç yavaşlıyor.

Bakanlıklara Göre Dağılımda Son Durum Nedir?

İçişleri Bakanlığının ve Milli Savunma Bakanlığının dağılımlarının belli olduğunu ön görüyoruz ki iki kurumda atamalarını art arda yapmaya devam ediyor. Ortalama iki bakanlık için 20 bine yakın kadronun tahsis edileceğini ön görüyoruz. Diğer bakanlıkların halen çalışmaları devam ediyor. Pandemi süreci çok sık değiştirdiği için bakanlıklar Hazine Bakanlığı bürokratları ile yaptığı çalışmaları pek çok kez silip, yeni ekonomik düzene göre yapmak durumunda kaldı. Öte yandan her sene olduğu gibi 2021'de de beklenenden fazla atama olacaktır. Yani sayı 100 bin olarak konuşuluyorsa bu sayının daha üste çıkacağını tahmin ediyoruz, çünkü geçen sene 60 bin rakamları konuşulurken neredeyse iki katı bir alım oldu.

Yeni Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?