Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre kamuda idari izin genelgesi açıklandı ve süt izni olanlar ile 60 yaş üstü olan yönetici sınıf haricindeki vatandaşlar 1 Haziran tarihinde görevlerine başlayacaklar. 

Kamu kurumlarında idari izin Genelgesi! Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan yeni normal hayata geçiş planı kapsamında kamu kurumlarında virüsün önlenmesine yönelik önlemler alınmaya devam ediyor. Kamuda çalışan personellerden daha önce idari izne ayrılan ve korana virüsün yayılımını azaltmaya yönelik olarak atılan adımlardan bir tanesi olan yönetici sınıfı çalışanlar hariç 60 yaş üstü personeller ile kronik rahatsızlığı olanlar uzun bir süredir idari izinli olarak evlerine gönderildi. Yasal süt izni olanlar ve esnek çalışma sistemine göre göre yapılacak yapabilecek durumda olan personellerle ilgili yasal bir düzenleme yapılmıştı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın covid-19 kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından normalleşme ve yeni alınacak tedbirler konulu Genelgesi bugün resmi gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı. 13 Mart 2020 tarihinde açıklanan resmi gazetedeki karar kamu kurumlarındaki çalışanların yurtdışı çıkış izinleriyle kamu kurumlarındaki çalışanlara yönelik olarak 22 Mart'ta alınan mükerrer sayılı karar bugün itibariyle yeni genelge açıklandığından yürürlükten iptal edilecek. 1 Haziran tarihinde Kamuda çalışan izinli olan personeller çalışmak için neden bakılmaksızın 60 yaş üstü olanlar ve kronik rahatsızlığı olanlar ile izinleri devam edecek.

Kamu kurumunda 1 Haziran tarihi itibarıyla normal çalışma düzenine geçilecek. Daha önce kimlere izin verilmişti. Yöneticiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar,  kronik hastalığı olanlara izin verildi. Kronik rahatsızlığı dışında izinli olanlar göreve başlayacak.