Kamuya, kamudaki bazı özel işletmelere belirli dönemlerde düz memur alımları yapılıyor. Bu alımlar açıktan atama yoluyla ya da merkezi atamalarla gündeme gelebiliyor. Düz memurluk kadrosu birçok vatandaş tarafından ilgi görüyor, tıpkı hizmetli kadrosu gibi. Hizmetli kadrosundan farklı olarak düz memurluk kadrolarında, göreve başlanılan kuruma bağlı olarak farklı görevler almak söz konusu olabiliyor. 

Merak edilen konuya değinelim, düz memur nedir, düz memurlar ne işler yaparlar?

Kamuda bu göreve başlayan memurlar, büro amirinden gelen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Diğer memurluk kadrolarında olduğu gibi evrakların işlenmesi, bilgisayar ortamına aktarılması, arşiv kayıtlarının oluşturulması, faturaların kesilmesi, evrakların ilgili birimlere iletilmesi, bu evrakların takibinin yapılması, kurum içerisinde gerekli olan noktalarda farklı görevlere yardım etmek şeklinde özetlenebilmektedir. Bu kadroya başvurular genel anlamda yüksek puanla sonuçlanmaktadır. Herkesin tercih edebileceği kadrolardan olan düz memurluk kadrosu için, eğer merkezi bir atama söz konusu ise yüzbinlerce tercih yapıldığını veya yapılacağını söylemek mümkün. Bu nedenle hizmetli kadrosunda olduğu gibi 75 ve üzerinde KPSS puanlarıyla tercih edildiğine rastlanabilmektedir. Bu kadroda görev alan kişilerin maaşları da merak edildiğinden bu konuya da değineceğiz. Merak edilen düz memur maaşları ne kadar sorusuna gelecek olursak; bu memurların 3300 TL' den başlayan maaş aldıklarını söyleyebiliriz. Elbette çocuk durumları, eş durumları ve deneyimlerine göre (görev aldıkları yıl) bu fiyatlarda artış yaşanabilmektedir. Ek görevlendirmeler nedeniyle de maaşlarda yükseliş yaşanmaktadır.

Tüm memur alımları, kamudaki gelişmeler, güncel memur alım haberleri ve çok daha fazlasından ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.