Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğann tarafından 26 Nisan 2021 tarihli duyuru ile 17 günlük sokağa çıkma yasağı yani tam kapanma ilan edildi. İlgili Kapanma haberi sonrası İçişleri Bakanlığından da ilgili genelde geç kalmadı ve vatandaşların bilmesi gereken ve uyması gereken kurallar paylaşıldı. Söz konusu Tam Kapanma Genelgesine göre Kamuda çalışanları ve memur adaylarını ilgilendiren maddelerde belli oldu. 

ÜÇ HAFTALIK TAM KAPANMA:

Yayımlanan genelgeye göre Tam kapanma 29 Nisan 2021 saat 19:00 itibari ile başlayacak 17 Mayıs 2021 saat 05:00 a kadar devam edecektir. Söz konusu 3 hatalık kapanmada hizmet verecek kuruluşlar ve yasaklardan muaf olan kişiler hariç Tüm Türkiye eve kapanacak. 

42 Madde İle Tam Kapanmada Muaf Tutulacak Kişiler ve İşletmeler Burada

Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.

%50 Çalışma Yapılacak!

Tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının % 50'sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecektir.

Uzaktan veya Dönüşümlü Çalışma Olacak!

Uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya tabi kamu personeli, herhangi bir özel muafiyete sahip olmamaları nedeniyle diğer vatandaşlarımızın tabi olduğu esaslar haricinde ikametlerinden ayrılmayacaklardır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarında/yerlerinde görev alacak kamu personeli için yetkili yönetici tarafından bu durumu ortaya koyan görev belgesi düzenlenecek ve görevli olduğu zaman dilimi içerisinde ikameti ile işyeri arasındaki güzergahla sınırlı şekilde muafiyete tabi olacaktır.