Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2017 yılında daha az kamu personeli alımı yapılacağını söyleyerek adayları üzmüştü. Yine Bakan Mehmet Müezzinoğlu NTV'de İBF mezunları hakkında sorulan soruya kamuya memur alımını durdurduk şeklinde açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından basın bültenleri ve sosyal medya karıştı. Adeta her kafadan sorular sorulurken sitemize de pek çok yönde yorumlar gelmeye başladı. Sizin için derlediğimiz özel haber turumuz.

Memur Alımları Devam Ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı televizyon programında kamuya personel alımlarını durdurduklarını açıkladı. Ancak hala alım yapan kurumların bildirileri incelendiğinde başvuruların devam ettiği ve alımlara ara verilmediği görülmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında kamuya alımların durdurulduğunu söyledi. Ancak bu açıklama ile bundan sonra ki dönemlerde memur alımının olmayacağı şeklinde yorumlamak doğru olmayacaktır. Bilindiği üzere Cumhuriyetin ilanından sonra tüm kamu kurum ve kuruluşları için memur alımları yapılmaktadır.

Emekli olan personel sayısı az olduğu için giderek kadrolarda doluluk oranı yaşanmaktadır. Bu sebepten ötürü alımlar daha titiz olacak. Yani adayların pek çok konuda bilgili olması ve Kamu Personeli Seçme Sınavından yüksek puan almış olması gerekiyor. NTV'de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kamuya alımların durdurulduğuna dair yaptığı açıklamadan aslında bu konu hakkında bir değinme yapmıştır. Kısacası kamuya alımlar tamamen durdurulmamış olup sadece daha titiz çalışmalar yapılacak.
Editör: TE Bilisim