Ülkemizde taşeron bir yani kamu işçisi olarak çalışanların sayısı bir milyonu geçti. Zor şartlarda görev yapan kamu işçilerinin maaşlarına bu yıl için yüzde 4 zam yapılmış olsa da bir milyon çalışan ay sonunu getirmekte güçlük çekiyor. Özellikle diğer ödenek ve yardım tutarları da işçilerin mali sıkıntılarına çözüm olmuyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden gelir ve gider hesabını paylaşan bir kamu işçisinin bu paylaşımı gündeme oturdu. Son zamanlarda işçilerin sosyal ve mali hakları da gündemde iken bu paylaşım ile seslerini duyurmak isteyen kamu işçilerinin talepleri kabul edilecek mi ilerleyen günlerde belli olacak.

Bir Taşeron İşçisinin Ay Sonu Hesabı

Bir milyondan fazla kamu işçisinin bulunduğu ülkemizde her ne kadar zam ve diğer ödenek, yardımlar ile işçiler desteklenmek istense de maalesef işçiler ay sonunu zor çıkarıyor.

Bir kamu işçisinin ay sonu hesabını paylaştığı bu resim ve paylaşımı geçtiğimiz günlerde çok konuşuldu. Hesaba göre işçinin aldığı maaş ile 3 çocuklu bir ailenin geçimi sağlanmıyor. Bunun yanı sıra et ve diğer ihtiyaçlarını da hiç karşılayamayan taşeron işçisi sesinin duyulmasını hem maaş hem de diğer şartların düzeltilmesini talep ediyor.

Ay Sonunda 290 ₺ Açıkta

Her ne kadar sadece temel ihtiyaçlar karşılansa da taşeron işçisi ayı sonunu getiremiyor. Özellikle enflasyonunda artması ile haftalık 70 ₺ Pazar parası, kire ve diğer mutfak giderleri üç çocuklu bir ailenin zar zor ihtiyaçlarını karşılamasına yetiyor. Kamu işçisi paylaşımında durumunun düzeltilmesini, devlet büyüklerinden kamu çevre protokolü istediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim