Son zamanlarda gündemde yer alan konuların birçoğunda kamu işçilerinin özlük haklarında düzenleme kararı, emeklilikte yaşa takılanlar, af bekleyen mahkumlara ilişkin düzenlemeler ve 3600 ek gösterge bekleyenleri ilgilendiren konuların meclise gelmesiydi. Yakında meclisin tatile girmesi beklenirken milyonlarca vatandaş ise bu konuların en kısa sürede mecliste görüşülüp karara bağlanması için bekliyordu. Geçtiğimiz gün yayınlanan Resmi Gazete kararı ile bu konularda bekleyişi olanlara kötü haber geldi.

TBMM Tatile Giriyor

23 Temmuz 2019, 30840 sayılı Resmi Gazete Kararı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile gireceği tarih de kesinleşti. Yayınlanan karara göre Meclisin 19 Temmuz’dan başlamak üzere 1 Ekim 2019 Salı Günü saat 15:00’da toplanmasına kadar tatile girdiği açıklandı. Bu karar ile birlikte sayılan konularda bir çözüm bekleyen milyonlarca vatandaş da hayal kırıklığına uğradı. Özellikle vatandaşların çözülmesini istediği konuların başında taşeron işçilerinin özlük hakkı düzenlemesi, 2600 ek gösterge, af bekleyenlere karar ve diğer konular yer almaktaydı.

Çözüm Bekleyen Konular

Meclisin tatile girmesi ile vatandaşların acil çözüm beklediği konular da meclisin açılışına kadar ertelenmiş oldu. Bu konular arasında KİT işçileri, kadro alamayan işçiler ve diğer taşeron sorunları yer alıyordu. Ayrıca EYT’ye takılanların şartlarında da bir düzenlenme bekleniyordu. Af bekleyen binlerce mahkum ve mahkum yakını da ilgili bir düzenlemeyi merakla beklemekteydi. Seçim zamanı açıklanan polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenlere verilecek olan ek gösterge de meclisin açılışına ertelendi.

Editör: TE Bilisim