Az önce Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre kamu kurumları ve kuruluşları için yeni genelge yayımlandı. Kamu kurumlarında hizmet vermekte olan işçiper ve personeller için yeni düzenleme ile kamu personelleri evden çalışma, dönüşümlü çalışma ve esnek çalışma şeklinde hak tanındı.

COVİD-19 dönemi içerisinde geçerli olacak bu karar daha önce görülmüş ve uygulanmış bir yöntem olmasada ülkemizdeki salgının dağılmaması nedeni ile yayımlanan genelge ile mümkün kılındı.

BU DÖNEMDE NELE YAŞANACAK?

Kamu kurum veya kuruluşlarındaki amirlerin ön gördüğü şekilde bir çalışma imkanı tanınacak. Uygun görülenler uzaktan veya dönüşümlü çalışabilecek. Yani amirlerin belirttiği gibi personller bölünerek veya dönüşümlü olarak kısıtlı personel sayısına göre görev verilecek.

İŞE GELMEYECEKLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK!

Amirlerin belirrtiği üzere işe gelmeyecek olan kamu personelleri idari izinli olarak sayılacak. Ayrıc mali haklarından herhangi bir kayıp yaşamıyacaklar. Kamuda COVİD-19 Kapsamında atılan bir adım özellikle sokağa çıkmama çağrısı ile kamu kurum ve kamu kuruluşlarında da çalışan sayısının en aza indilmesi kapsamında atılan bir karardır.

İŞTE O GENELDE!

Editör: TE Bilisim