Kadroya geçen taşeronlar ile ilgili olarak bir gelişme yayınlandı. Cumartesi günleri DYK ve İYP görevinde mesai yapmaları durumunda günlük olarak 110 TL ödeme yapılması gerektiği açıklandı.

Ek Ödeme Yapılması Gerek

Taşeron işçilerinin çalışma şartlarında iyileştirme gündemde yer almakta olup konu ile ilgili olarak ise açıklanan bir değişiklik bulunmuyor. Fakat taşeron işçilerinin imzaladığı toplu iş sözleşmesi gereğince İlkokullarda Yerleştirme programı (İYP) ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) görevi almaları durumunda eğitim olmayan cumartesi günlerinde çalışırlarsa fiilen çalışan taşeronlara mesai saatlerine bakılmaksızın günlük 110 lira ödemesi yapılması gerekmektedir. Yine bu doğrultuda bir ayda 4 cumartesi için 440 TL ek ödeme yapılması gerekmektedir.

İŞ Sözleşmesinde Yer Alan Hüküm

İş sözleşmesinin 17.maddesinde ilgili konuya ait olarak “Bu kapsamda çalıştırılan işçilere fiilen çalıştıklan her Cumartesi günü için çalıştığı süreye bakılmaksızın 01 .07.2018-30.06.2019 tarihleri arasındaki dönem için 100,00 TL; 0'1 .07.2019-31.12.2020 arasındaki dönem için de 110,00TL ödenir, Ayrıca, bu maddenin birinci paragrafında belirtilen haftalık çalışma süresinin gerek beş, gerekse altı güne bölünerek uygulandığı is yerlerinden kömür kalorifer sistemi ile ısıtılan okullar ile üç öğün yemek verilen yatılı eğitim kurumlarına münhasır olmak kaydıyla; bu iş yerlerinde tüm çalışma sistemlerinin uygulanmasına rağmen personel yetersizliğinden dolayı işçilerin dinlenme günlerinde kaloriferci ve aşçı olarak çalışanlardan her bir meslekten bir işçi ile sınırlı olmak kaydıyla, işveren tarafından göreve çağrılan; mesleği icra edebileceğine dair ehliyet veya belgeye sahip aşçı ve kaloriferci işçiye, fiilen kalorifer yaktıkları ve yemek pişirdikleri bu günler için de aynı ödeme yapılır” ifadesi yer almaktadır. Ulaşmak için tıklayınız.