Ülkemizde farklı bölgelerde istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçi bilindiği üzere uzun bir süredir kadro talep etmektedir. Kadro ne zaman verilecek sorularının yanıtları aranmaya devam ederken dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çok önemli bir duyuru yaptı ve taşeron işçilerin kadroya alınacağını duyurdu.

Buna göre taşeron hakkında yeni gelişmeler öğrenmeye devam ederken ülke genelinde 5 milyon civarı kişiyi ilgilendiren taşeron haberlerinde en çok merak edilen sorulardan bir tanesi şudur. Kadroya geçen taşeron işçilerin maaşları artacak mı, kadrolu taşeron işçilerin maaşları değişecek mi?

MAAŞ DUYURUSU YAPILDI!

Kadroya ilk aşama da 450 bin civarı taşeron işçinin alınacağı bilinmektedir. Peki kadroya geçecek olan taşeron işçilerin maaşlarında değişiklik olacak mı? Bu konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu duyuru yaptı ve mevcut şartların devam edeceğini belirtti. Yani bu açıklamasına göre kadroya geçecek olan taşeron işçilerin maaşlarında her hangi bir değişiklik olmayacağı öğrenildi.

Her ne kadar kadro alan taşeron işçilerin maaşlarında bir artış olmasa da sosyal haklarında artış ve devlet güvencesi altına girmeleri yüz binlerce işçiyi çok sevindirdi.

Taşeron ile ilgili detayların Cebinize gelmesini ve yapılan açıklamalardan sürekli haberdar olmak için aşağıdan Mobil Uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Android Cihazlar için Google Play'dan Buradan

İOS ( İphone ve İpad ) cihazlarına App Stroden Buradan