Son zamanlarda gündemden düşmeyen konulardan biri olan taşeron bir diğer ismi ile kamu işçilerinin sosyal ve mali haklarında yapılması beklenen düzenlemeler bir yana bu Kurban Bayramı öncesinde işçilere ödenecek olan bayram yardımı miktarı da gündemde yer aldı. Özellikle sözleşmede de belirtildiği üzere 75 ₺ şeklinde yapılacak ödemeye birçok kamu işçisi tepki gösteriyor. Ayrıca vergi ve diğer kesintiler ile birlikte bu tutarın tamamı da maalesef işçilere ödenmiyor.

75 ₺ Bayram Yardımı Gündemden Düşmüyor

Kamu işçilerinin tabi olduğu sözleşmede yer aldığı şekli ile Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde işçilere bayram yardımı adı altında 75 ₺ ödenek verilmekle birlikte bu tutardan vergi kesintisi yapılmakta olup işçilerin cebine girecek tutar ise 53 ile 56 ₺ arasında bir tutar olarak hesaplanıyor. Bu noktada 75 ₺ olarak bile az bulunan bir yardımın hepsi işçilere ödenmiyor. Yaşam şartlarının her geçen gün zorlaştığı ülkemizde zor koşullar altında çalışan işçilerin bayram yardımı adı altında aldıkları bu tutarın oldukça az olduğu belirtiliyor.

İşçilere 53 ile 56 ₺ Arası Bir Tutar Ödeniyor

Taşeron ya da diğer ismi ile kamu işçilerine ödenen 75 ₺ bayram yardımı tutarı 1 milyondan fazla kamu çalışanı tarafından az bulunuyor. İşçiler bu durumu hem sosyal medyadan hem de sitemiz üzerinden dile getirmekle birlikte yetkililer tarafından bu tutarın düzenlenmesini talep ediyor. Bayram öncesi kamu işçilerinin yüzünü güldürecek bir gelişme olup olmayacağı bilinmezken ilerleyen günlerde yapılması muhtemel açıklamalar da sitemizde yer alacak.

Editör: TE Bilisim