Kadro Bekleyen 200 Bin Kişiye Müjde

Taşeron işçileri yakından ilgilendiren kadro alım düzenlenmesinde sona yaklaşılırken, 100 gün içinde yapılması düşünülen çalışma ile KPSS sınavına girmeden taşeron işçilerin kadroya alınması hedefleniyor.

Binlerce taşeron yasal düzenleme ile artık KPSS derdi olmadan kadroya alınabilecek. 200 bin kadro için gerekli çalışmalar devam ederken, zorunlu olarak görülen KPSS bu düzenleme ile aradan kaldırılmış olunup kadronun önü açılacak. Hastanelerde asıl işi yaptığı halde taşeron üzerinden gösterilenler, laboratuvarlardaki çalışanlar ve karayollarındaki işçilerin alınması planlanıyor. Bunun yanında toplu iş sözleşmesi ile oluşan ücret farkının da karşılanması bekleniyor.

Kamuda asıl işler ve yardımcı işler olarak belirleme yapılacak olan işçilerde, asıl işi yapanlara kadro verilecek. Şuan kamuda belirlenen 700 bin işçiden 200 bininin asıl işlerde yer aldığı düşünülüyor.

Kamu kurumlarında artık insiyatife yer olmayacak. kamu kurumları diledikleri zaman taşeron çalıştıramayacaklar. Bundan sonra ki düşünülen yeni dönemde kurumlar, teknolojik konularda uzmanlık gerektiği durumlarda taşeron çalıştırılabilecek. Diğer mesleklerde de duruma göre onay istenecektir.

Editör: TE Bilisim