Binlerce taşeronun merakla beklediği haberlerden biri de 2020 yılı içerinde kadroya geçemeyen taşeronlara kadro verilmesi şeklinde. Taşeron işçileri uzun süredir kadro almayı beklerken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da DİSK 16. Olağan Genel Kurulunda konu ile ilgili bir açıklamada bulundu ve on binlerce taşeronun kadro beklediğini, birçok işçinin mücadele verdiğini ama henüz tam anlamıyla bir çözüm bulunamadığını ifade etti.

“Güçlü Bir Sosyal Devlet Kurulmalı”

DİSK 16. Olağan Genel Kurulunda konuşan CHP Genel Başkanı, Sendikacı olmak sadece işçinin sorunlarıyla ilgilenmek değil, sendikacı olmak Türkiye'nin ve dünyanın sorunlarını yakından izlemek ve çözüm üretmek demektir. Biz kendi sorunlarımızı biliyoruz, çözümünü de biliyoruz. Güçlü bir sosyal devleti inşa etmek zorundayız" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu ayrıca taşeron işçiler için mücadele verdiklerini ama henüz tam anlamıyla sonuca ulaşmadıklarını dile getirirken halen on binlerle sayılan taşeron işçi olduğunu öne sürdü.

4 Bin Kadro Talep Edildi

Geçtiğimiz günlerde ayrıca şeker fabrikası işçileri ile ilgili CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından gerçekleştirilen kadro talebine ilişkin açıklama “En az 22 yıldır bu fabrikalarda mevsimlik işçi ve taşeron olarak çalışan 3 bin 997 kişinin hakkını savunmamız gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın kadroya alınmasını talep etmekteyiz” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Türkiye’nin tarihinde ilk defa Rusya'dan şeker ithal ettiğini ifade eden Yalım, "Sonuç itibarıyla kendi çiftçimize destek değil köstek olduk." görüşünü dile getirmişti.