İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı açık pozisyonları için ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmekte olup ilgili alımların büyük bir bölmünü açıktan atama yöntemi ile gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz haftalarda başvuru yapan çok sayıda aday Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının astsubay alımı sonuçlarını açıklamasını bekliyordu ve merakla gelen haber duyuruldu sonuçlar açıklandı. Sorgulama ekranı duyuruldu.

Sorgulama Ekranı

https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris

Hemen yukarıdaki linke girerek Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı sonuçlarına ya da sahil Güvenlik Komutanlığı astsubay alımı sonuçlarına basmanız gerekmektedir. Buna göre müracaatlarınızın sonuçlarını öğrenebileceksiniz. Adaylar kaç puan ile yerleşebildiklerini ya da yerleşemediklerini öğrenebilirler.

Şu anda çok sayıda aday sonuçlarını sorgulamak için baktığından dolayı sisteme bir çok aday girememektedir. Sistem aralıklarla açılmakta olup sonuçlarını öğrenen adaylar hangi branşa yerleşebildiklerini ve kaç puan ile yerleşebildiklerini görebilmektedir. Buna göre özellikle Jandarma Genel Komutanlığının lisans bölümü adaylarının başvuru yapabildiği jandarma sınıfının oldukça yüksek puan ile kapatması bekleniyordu fakat düşünüldüğü gibi olmadı ve 63,79 puan ile kapattı. Öyle ki çok sayıda adayın başvurmadığı görülmüş oldu.