Son dönemde gündemde olan bir konu olan Jandarma ve polisalımı şartlarında değişme talebine yönelikhükümet tarafından bir açıklama yapılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanacak olan yargı reformu paketi kapsamında özellikle jandarma ve polis alımlarını ilgilendiren değişikliklerin de gündemde olduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan yargı reform paketinde dikkat çeken ve hemen hemen birçok kişi tarafından da belirtilen en önemli husus bu alımların şartlarında bir değişikliğin meydana gelip gelmediği konusunda yer alıyor.

Başkan Erdoğan Açıkladı

Başkan Erdoğan tarafından bugün düzenlenen programda bahsi geçen yargı reformpaketine ilişkin detaylar ise şu şekilde:

Bu paket kapsamında özellikle yargı ayağında oldukça önemli ve köklü değişiklikler yapılmasını bekleniyor. Bu noktada değişikliklerde hâkim ve savcılara ihtisaslaşma gelecek olup savcılar ile hakimler sadece ihtisasını yaptıkları alanda çalışabilecek ve bu alan dışında görev yapamayacak. Bunun yanı sıra hâkim ve savcıların atama ve yer değiştirme durumunda coğrafi etkiler önemli olacak ve bu personeller, görev yerlerinde ne kadar süre ile çalıştıkları hakkında bilgi sahibi olabilecek. Görev süresi sona erdiğinde ise yeni görev yerlerine gönderilecek.

En çok beklenen konulardan biri olan polis ve jandarmaalımlarında da bir düzenleme yapılacak.Yargı düzenlenmesine göre adli kolluk gücü olarak hukuk mezunları da istihdam edilebilecek ve yeni polis ve jandarma alımında sadece hukuk mezunu adaylar arasından alım yapılacak olup branş önemli bir rol oynayacak.

Editör: TE Bilisim