İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz hafta uzman erbaş alımı ilanını kamuoyuna duyurdu ve kamuda büyük ilgi gördü. Çok sayıda aday başvurularını gerçekleştirdi. Önceki ilanlardan farklı olarak bu alımda tüm adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmiş olması ve en az 60 ile üzerinde puan almış olması gerekmekteydi. Peki 31 Ocak tarihinde sona eren Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanır? Uzman erbaş alımı sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu?

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanır?

31 Ocak 2021 tarihinde sona eren Jandarma uzman erbaş alımı sonuçlarının resmen hangi tarihte açıklanacağına yönelik bilgi verilmedi. Ancak Şubat ayı içerisinde kesin sonuçların duyurulması ve fiziki yeterlilik, ön sağlık, mülakat tarihlerinin de açıklanması beklenmektedir.

Sınavlar Nerede Yapılacak?

Farklılaşma olmadığı sürece eskisi gibi sınavların yine Ankara Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi merkezinde yapılması beklenmektedir. Adayların virüs dolayısı ile aynı gün ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakata girmesi her adayın tek günde tüm işlemini bitirmesi ön görülmektedir.

KPSS Taban Puan Kaç İle Kapatır?

Jandarma Genel Komutanlığı 5 bin uzman erbaş alımında KPSS şartı aranmasından dolayı çok sayıda aday başvuru yapamadı ve hayallerini erteledi. Bundan dolayı 60'ı geçen tüm adayların çağrılma olasılığına yüksek göz ile bakılmaktadır. Ancak önümüzdeki senelerden itibaren tüm adaylar KPSS'ye gireceği için uzman erbaş alımında aranan KPSS şartından dolayı taban ile tavan puanların olması ve ona göre işlem yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim