İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı uzun süredir beklenen uzman erbaş alımı ilanını kamuoyuna duyurdu ve adaylar tarafından yoğun rağbet gösterildi. Jandarma alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranırken lojistik alımında en az ilkokul mezunu adaylar başvuru yaptığı için KPSS şartı aranmadı. 31 Ocak 2021 tarihi itibari ile başvurular sona erdi. Peki Jandarma uzman alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Adaylar şimdi sonuçların açıklanmasını merak ediyor.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanır?

En erken 2 hafta sonrasında sonuçların kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Jandarma adayları gruplara bölmekte ve grup grup sınavlara mülakatlara almaktadır. Kimlerin çağrıldığı kimlerin hangi grupta olduğunun en erken 2 hafta sonrasında kamuoyuna duyurulması ve sırası ile grup grup adayların Ankara'ya davet edilmesi sağlık, spor, mülakat aşamalarını tamamlaması beklenmektedir. Sonuçlar açıklandığında anlık bildirim almak için aşağıdaki linkten mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Parkur Zorlaştırılıyor

Uzman çavuş mesleğine artık yoğun rağbet gösterildiği için Jandarma giderek parkuru zorlaştırıyor. Adaylar parkura mutlaka çalışması gerekmektedir. Buna göre koşu, barfiks, uzun atlama, mekik gibi spor faaliyetlerinden adaylara puan verilecektir.