İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutalığı 550 subay alımı ilanı yayımlandı. Ocak ayından beri beklenen müjdeli ilan sonunda geldi ve adaylar şu anda ilana ulaşabiliyor. Jandarmma 550 subay alımı ilanı için buraya giriş yapınız. İlgili ilana haberimizden ulaşabilecek olan adaylar 17 Şubat tarihi itibari ile de müracaatlarını yapabileceklerdir. Peki Jandarma Genel Komutanlığı subay alımında taban KPSS kaç puan ile kapatır? Adaylar KPSS'den en az kaç puan alması gerekiyor?

Taban KPSS Kaç İle Kapatır?

Jandarma Genel Komutanlığı 550 subay alımı ilanında müracaat edebilmek için KPSS'den en az 65 ile üzerinde puan almak ve yine ALES'ten de 65 ile üzerinde puan almış olmak şartları yer almaktadır. Bu şartlara sahip olan adaylar başvuru yapabiliyor ancak alım sayısının belli bir katı üzerinden alım yapıldığı için her adayın müracaatı kabul edilmiyor. Peki sınıflara göre taban kaç KPSS puanı ile kapatır?

Jandarma Sınıfı: Jandarma sınıfı geçen sene lisans mezunlarından 68 puan ile alım oldu. Ancak bu sene B grubu KPSS olması dolayısı ile sınava giren aday sayısı bir hayli yüksek. Henüz büyük alımlarda olmadığı için puanlar yüksek kapatıyor. Bu sebepten dolayı Jandarma sınıfı alımının 70 puanın altına düşmemesini ön görüyoruz.

Personel Sınıfı: Personel sınıfında geçen sene 78 ile alımlar oldu. Ancak personel sınıfı memur kadrosuna yakın olduğu ve yüksek KPSS'li adaylar halen atama beklediği için muhtemen 85 ile üzerinde kapatacaktır.

Mühendis Sınıfı: Mühendis sınıflarından bilgisayar, inşaat, elektronik, makine alanları için subay alımı yapılacak olup bu sene puanlar yüksek kapattığı için müehndis alımının da 87 ve üzerinde kapatacağı ön görülmektedir.

Kalan ikmal, maliye, istihkam, muhabere, sağlık, beden eğitimi öğretmeni, veteriner, hukuk, diş tabibi, tabip sınıflarında kadro az olduğu ve puanlar değişiklik gösterdiğinden dolayı kaç puan ile kapatacağı ön görülememektedir. İlana başvuru yapacak olan adayların aşağıdan kılavuza ulaşması gerekmektedir.

550 Subay Alımı Kılavuzu

Editör: TE Bilisim