Geçtiğimiz aylarda olağanüstü hal ilan edilmesinden sonra bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığına en az ilköğretim mezunu Lojistik Branşlı Uzman Erbaş Alımı çavuş askeri personel alımı için yetki verildi ve aralıklarla en az ilköğretim mezunu lojistik branşlı askeri personel alımları yapılmaya başladı.

Pek çok adayın henüz yeni olmasından dolayı lojistik sınıflı uzman erbaşın ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmadığını gördük. İşin Olsa ekibine lojistik sınıflı uzman erbaş için başvuru yapanlara özel olarak bu haberi ürettik. Buna göre lojistik sınıfı nedir, uzman erbaş lojistik nedir, lojistik uzman çavuş görevleri nedir gibi soruları sizlerle paylaşıyoruz.

LOJİSTİK SINIFI NEDİR

Lojistik sınıfı Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam eden ve mesleklere göre çalışan askeri personellerdir. Örneğin berber, aşçı, araç tamircisi, boyacı, terzi, tesisatçi vb. gibi pek çok sınıf için lojistik sınıflı askeri personel bölümleri bulunmaktadır. İşte bu askerler lojistik sınıflıdır.

LOJİSTİK SINIFLI UZMAN ERBAŞ GÖREVLERİ

Jandarma Genel Komutanlığı lojistik sınıflı uzman erbaşın aslı görevi atanmış olduğu sınıf için görevlerini yapmak. Örneğin berber uzman erbaş, aşçı uzman erbaş, tesisatçı uzman erbaş atanmış olduğu bu sınıflara göre karakollarda, tümenlerde ya da tugaylarda görevini sürdürmektedir. Jandarma Öze Harekat branşına çok lojistik uzman erbaş çok çok daha rahattır.

ASKERİ ALIM İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

2021 yılı 5000 SÖZLEŞMELİ UZMAN ERBAŞ ALIM İLANI YAYIMLANDI! İLAN BURADA