Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı için uzman erbaş temini edeceğiniz geçtiğimiz günlerde belirtmişti ve toplamda 22 bin uzman erbaş alımı yapacak. Bu yönde Jandarma Genel Komutanlığı 2019 -1 kapsamında uzman erbaş temini için başvuru kılavuzunda tüm bilgileri vermişti. Bu yönde başvurusunu yapan adaylar için başvuru sonuçları açıklandı.

GENEL BİLGİ:

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 - 1 kapsamında toplamda 40 bin kişiyi sınava tabii tutacağını açıklamıştır. Binlerce başvuru yapıldı ve değerlendirmeler %50 si Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre değerlendirildi ve diğer %50 si ise KPSS şartı olmadan değerlendirildi.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Jandarmaya başvuru yapan binlerce aday için başvuru sonuçları Jandarma Genel Komutanlığı tarafından açıklandı. Adaylar sonuçlarını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden öğrenebilecekler. Ayrıca aşağıda sizlere başvuru sonuç sayfasınının bağlantısınıda vereceğiz.

UZMAN ERBAŞ ADAYLARININ SEÇME SINAVLARINA GELİRKEN GETİRECEĞİ BELGELER

Adaylar seçme sınavlarına gelirken, bir adet yarım kapaklı karton (Plastik dosya getirilmeyecektir) dosyanın içinde takılı olarak aşağıdaki belgeleri sırasına göre dizmek suretiyle ve dosyanın ön yüzüne kurşun kalem ile T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı yazılmış olarak getirecektir.

Getilecek belgeler: Ön BaĢvuru Belgesi, Nüfus Cüzdanı, Nitelik Belgesi, Denklik Belgesi, Öğrenim Durum Belgesi (Diploma), Askerlik hizmetini bitirenler için Terhis Belgesi, Adaylar barfiks, mekik, uzun atlama ve 400 metre spor testlerine katılacaklarından; herhangi bir sağlık kuruluĢundan alacakları tek hekim imzalı,„„Spor yapmasında sakınca yoktur.‟‟ ibareli rapor, Askerlik hizmetini yapmayanlar için, örneği Kılavuzdaki Tablo-4‟te bulunan “Muvafakat Yazısı Örneği”ni,

SONUÇLAR AÇIKLANDI:

Jandamra uzman Erbaş sonuçlarını açıkladı adaylar aşağıdaki bağlantı ile sonuçlarına ulaşabilirler. Çıkan ekrana E-Devlet şifresi ile giriş yaparak sonuçlar öğrenilebilir.

BAŞVURU SONUÇ EKRANI