İçişleri Bakanlığı bünyesinde Türkiye'nin tüm şehirlerinde ve sınır dışı bazı bölgelerde görev yapmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz gün uzman erbaş alımı ilanı yayımladı. İlana yoğun rağbet gelmeye devam ederken adaylar şimdi subay alımı ile astsubay alımı ilanının ne zaman geleceğini merak ediyor? Öngörülen bir tarih var mı, astsubay alımı ne zaman olur, subay alımı ne zaman olur?

Subay Alımı Ne Zaman Yapılır?

Geçtiğimiz 2020 senesinde Ocak ayı ikinci haftasında ilan gelmişti ancak pandemi süreci sebebiyle bu sene mülakatı olan ilanların gecikmesi yaşanıyor. Özellikle jandarma uzman erbaş ilanı da çıktığı için bu alımın kapanması beklenebilir ve ardından subay ilanı kamuoyuna duyurulabilir.

Astsubay Alımı Ne Zaman Olur?

Jandarma astsubay alımı geçen sene Şubat ilk haftası olmuştu. Buna göre yine aynı tarihlerde yayımlanması mümkün fakat pandemi süreci biraz daha zorlaştırmaktadır. Uzman erbaş ilanı 31 Ocak tarihinde başvurulara kapatılacaktır. Bu alımdan sonra aynı anda değil ama peş peşe astsubay ile subay alımının gelmesini bekliyoruz. Şubat ayı itibari ile her an kamuoyuna duyurular gelebilir. İlanlar geldiğinde kaçırmamak, bildirim almak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim