İçişleri Bakanlığ tarafından yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı ilanı yayımlanmış olup 1640 kişilik ilana müracaat etmek, detayları öğrenmek isteyen adayların hemen aşağıdaki linki takip ederek buradan ilanın detaylarını görebilir ve müracaat şartlarını öğrenebilir. Sizler için jandarma alımında taban KPSS'nin kaç olacağına yönelik değerlendirme haberimizi hazırladık.

Jandarma Astsubay İlanı İçin Buraya Giriniz

Jandarma Astsubay KPSS Taban Puanı Kaç ile Kapatır?

Geçen sene adaylar tarafından gelen bilgilere göre Jandarma Astsubay lisans bölümü için 64 KPSS puanı ile mülakata davet edildiğini öğrendik. Buna göre geçen sene ki alımda 2019 KPSS puanı kullanılmıştı. Bu sene 2020 KPSS'si kullanılacak olup henüz atamalar yeni başladığı için bir çok sınıfın puanları yüksek kapatıyor. Ancak geçen seneye göre bu sene ilanların daha sık yayımlandığı görüldüğünden dolayı KPSS taban puanının - + 5 puandan fazla değişmesi ön görülmemektedir.

Yine geçen sene ön lisans mezunları arasından giren adaylara bakıldığında 69 puanlı adayların mülakata davet edildiği görülmektedir. Bu sene de bu puanını + - 5 puandan fazla değişmemesi bekleniyor. Özellikle Adalet Bakanlığının 13 bin kişilik ilanına çok rağbet gösterildiği için askeri ilanlara rağbetin bir nebze olsun azalacağı yönünde tahminler görülüyor.

2019 yılında alımı yapılan astsubay alımındaki taban KPSS'ye bakıldığında ise lisans mezunlarının 60 puanlı adayların mülakata davet edildiği, ön lisans mezunu adaylardan ise 69 puanlı adayların mülakata çağrıldığı öğrenildi. Puanlarda aşırı bir değişim olmadığı için bu sene yayımlanan astsubay alımı ilanında da maksimum - + 5 puan oynaması ön görülüyor. Bu puanın yükselme nedenlerinden ilki pandemiden dolayı istihdamın özelde bir miktar azalması ve kamu ilanlarının başlaması ancak sonuçların açıklanmaması sebebi ile adayların halen yayımlanan ilanlara müracaat etmeye devam etmesi olarak görülmektedir.