Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz ay yayımlanan ilan ile farklı sınıflarda olmak üzere erkek ve kadın için 3 bin 550 astsubay alımı yapılacağı belirtilmişti. Astsubay alımının farklı branşlar için yapılacağı duyurulmuş olup çok sayıda aday müracaat etti ve getçiğimiz gün merak ile beklenen sonuçlar açıklandı. Buna göre İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı sonuçların açıklandığını tüm katılan adayların sisteme kayıtlı telefon numaraları ile SMS şeklinde gönderdi. Buna göre çağrılan adayların sınav ücretlerini mutlaka yatırmaları gerekmektedir.

Sınav Ücreti: 50 TL

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı ilanında başvuru sonuçları açıklandı. Buna göre alınacak aday sayısının belirli bir katı aday çağrıldı ve hem ön lisans hemde lisans mezunları arasından kontenjana giren adaylar mülakata katılmaya hak kazandı. Buna göre jandarma astsubay alımında mülakat aşamalarına girmek isteyen adayların mutlaka 50 TL'lik onay ücretini yatırması gerekmekte olup sınav ücretini yatırmayanlar sınava katılamayacak, yanlış yatıranların ya da eksik yatıranların ise ödemeleri iade edilmeyecektir.

Bundan Sonraki Süreç

Jandarma Genel Komutanlığı 3 bin 550 astsubay alımında sonuçlar açıklandı ve sıralamaya giren adayların 50 TL'lik sınav ücretini yatırması gerektiği belirtildi. Bu süreç sona erdikten sonra adaylara belirlenen tarihlerde sınavlar yapılacak. Ön sağlık, fiziki yeterlilik parkuru ve mülakat aşamaları yapılacak olup bu aşamaların tamamını başarılı bir şekilde yapan adaylar mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekleyecek.