İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı askeri personeli alımı ilanlarını bir bir çıkarmaya başladı. Yılın ilk ilanı Jandarma uzman çavuş sınıfı için çıkarılırken ikinci ilan subay alımı için çıkarıldı. Jandarma 5000 bin uzman çavuş alımı yapacakken yine Jandarma 550 subay alımı yapacak. Buna göre sıra astsubay alımı ilanına geldi. Gelen ön görülere göre ilanın 2 hafta içerisinde çıkmasını tahmin etmekteyiz. Peki hangi tarihte ilan yayımlanır, kaç. kişilik atama ilanı gelir?

Astsubay İlanı Ne Zaman Gelir?

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı 10 Mart ile 21 Mart tarihlerine kadar duyurulmasını ön görülüyor. Peki bu tahminin kaynağı nedir? Jandarma Genel Komutanlığı genel olarak ilanlarını peş peşe duyurmakta olup bir ilana müracaatlar biterken diğer ilanın müracaatları başlamaktadır. Öyle ki Jandarma Genel Komutanlığ 31 Ocak 2021 tarihi itibari ile uzman erbaş rütbesi için başurular sona erdi. 17 Şubat tarihinde ise subay alımı ilanı geldi ve subay müracaatları 7 Mart tarihinde sona erecek. Buna göre 10 Mart tarihinden başlayarak iki haftalık süre zarfında ilanın kamuoyuna gelmesi bekleniyor. Tek alımı beklenen ilan Jandarma Astsubay ilanı kaldı.

Kaç Kişilik Atama İlanı Gelir?

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay ilanına yönelik resmi bir duyuru gelmedi. Ancak 3 bin ile 4 bin arasında astsubay ilanının kamuoyuna duyurulması ön görülmektedir. Yine asayiş, komando, personel ve diğer sınıflar için astsubay ataması ilanının kamuoyuna duyurulmasını bekliyoruz İlan geldiğinde anlık haberdar olmak, kaçırmamak ister misiniz? Hemen aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan