Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz haftalarda bünyesine 2019-1 kapsamında sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda 40 binden fazla başvuru yapılan uzman erbaş adayları şimdi sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak yayımlanan başvuru kılavuzuna göre sınav seçme aşamaları ve sonuçların ne zaman açıklanacağına dair bilgiler vereceğiz.

40 BİN ADAY SINAVA KATILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı ilanda da belirtmişti. Sözleşmeli uzman Erbaş alım sınavlarına sadece 40 bin kişi katılacak. Bunların yarısı KPSS en az 50 puana sahip olan adaylar için yapılacak ve diğer yarısı için ise KPSS puanı 50 den az veya hiç KPSS puanı bulunmayan adaylar için yapılacak.

Bu kapsamda KPSS en az 50 puana göre, Lise mezunu olanlardan 7000 kişi, Ön Lisans mezunu olanlardan 6600 kişi ve Lisans mezunlarından 6400 kişi sınava katılacak. Ayrıca adayların bu kapsamda lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan durumları esas alınacak.

KPSS puanı düşük veya hiç KPSS puanı olmayan 20 bin kişilik aday için ise, %35‟i (7000) Lise mezunu olanlardan, %33‟ü (6600) Ön lisans mezunu olanlardan, %32‟si (6400) Lisans mezunu olan adaylardan çağrılacaktır.

Eğitim seviyelerine (Lisans, önlisans, lise) göre belirlenen kontenjandan fazla aday olması durumunda yaşı küçük olan aday (Örneğin 1993 ve 1996 doğumlu adaydan 1996 doğumlu olan tercih edilecektir.) seçme sınavlarına çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Jandarma Genel Komutanlığına başvuru yapmış olan adaylar incelenerek genel ve özel şartları yerine getiren adaylar için Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi olan, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma” duyurusu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi “Sonuç Bilgileri” kısmı altında “Sonuçlarım” kısmından sonuçlar açıklanacak.

Başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih başvuru kılavuzunda verilmese de önümüzdeki günlerde açıklanması beklenmektedir. Sonuçlar açıklandığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilir ve sonuçları telefonunuza anında bildirim alabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

UYGULANACAK SINAVLAR:

Jandarma genel Komutanlığı uzman Erbaş alımları için adaylara bazı sınav aşamaları uygulanacak. Bunlar ise; Ön sağlık muayenesi,Yazılı sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı (FYS) (spor testi), Mülakat Sınavı şeklindedir. Başvuru kılavuzunda daha detaylı bilgi verilmiş olup başvuru kılavuzuna ve diğer bilgilere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim