Ülkemizde bilindiği üzere kamu kurumlarına yapılan atamalar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanlarına göre yapılmaktadır. Ancak artık kamu kurumlarında mülakatlar yaygınlaştığı için merkezi atamalar hariç açıktan atamalarda mülakatsız atama yapılmamaktadır. Şu anda genel olarak kamu kurumları ilanlarını hazırlayarak kamuoyuna duyurmakta olup pozisyonlara uygun adaylar KPSS puanları ile müracaat etmekte olup kurum adaylara katıldıkları mülakattan ek puan verdikten sonra adayların atamaları KPSS puanına göre yapılmamakta ve mülakat puanına göre yapılmaktadır. İYİ Partinin duyurduğu bilgiye göre orman mühendisliği atamalarında torpil yapıldığı peki detaylar nedir?

60 KPSS'liler Mülakatta Geçirildi İddiası

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu tarafından ortaya atılan iddiaya göre Orman Genel Müdürlüğünün 2019 yılında kamuoyuna duyurduğu orman mühendisliği atamalarında torpil yapıldığı belirtildi. Buna göre İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ilanda başvuru şartının neden 60 KPSS ile yapıldığına anlam veremediklerini yaptıkları incelemeler doğrultusunda 60 KPSS'li adaylara mülakatta yüksek puanlar verildiğini öğrendiklerini açıkladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu tarafından yapılan açıklamanın bir kısmında torpile yönelik "Mülakatta 70’in altında puan alanların otomatik olarak elendiğini de bilgilerinize sunmak isterim. Buna da örnek vermek gerekirse KPSS’den 85 puan alana mülakatta 63; 86 puan alana 61; 92 puan alana 59 puan verilerek elenmiştir." açıklamaları yapıldı. Şu an için Orman Genel Müdürlüğünden net bir yanıt verilmemiştir. Ancak Orman Genel Müdürlüğünden konu hakkında resmi bir açıklama yapılırsa sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim