Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları ve belediye başkanlıkları açık pozisyonları için ihtiyaçlar halinde itfaiye eri alımları gerçekleştirmektedir. Adayların büyük bir bölümü itfaiye eri olmak istediği için bu pozisyonun KPSS atama puanı yüksektir. Peki itfaiye eri alımları ne zaman yapılacak ve itfaiye eri ilanları nereden yayımlanır.

İTFAİYE ERİ ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İtfaiye eri alımları ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme atamaları ile yapılmaktadır. Örneğin KPSS 2017/1'de 211 kişilik itfaiye eri alımı yapılmıştı. Bu yüzden adayların atanmak için mutlaka kendi mezuniyetlerinde Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi ve aldığı KPSS puanı ile itfaiye eri alımlarına başvuru yapması gerekmektedir. Alımlar için net bir tarih bilinmediği için bir sonraki alımların 2018 yılı merkezi atamalarında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İTFAİYE ERİ İLANLARI NEREDEN YAYIMLANIR?

İtfaiye eri alımlarında kamu kurumları ihtiyaçlarını tespit eder ve alım yapmak istediği kadroları Devlet Personel Başkanlığına gönderir. DPB ise onayladığı kadroları merkezi atamaya yakın bir tarihte ÖSYM'ye iletir. ÖSYM gelen kadrolara nitelik kodlarını koyar ve merkezi atama başvurularını başlatır. Bunun haricinde adaylar İŞKUR ilanlarını da takip edebilir. Çünkü itfaiye eri alımı aralıklarla İŞKUR'dan da yapılabilmektedir. Ancak İŞKUR'dan yapılan itfaiye eri alımlarında genel olarak yüksek şartlar aranmaktadır.

Editör: TE Bilisim