Taşeron olarak çalışan işçiler Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte kadroya geçiş yaparken bu karar öncesinde çalıştığı yerden gerekçesiz bir şekilde çıkartılan ve iş akdi sonlandırılan işçi konuyu yargıya taşıdı.

Üniversitede Çalışıyordu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde çalışan personel, 7 Ağustos günü işinden çıkarıldı ve çıkarılması ile ilgili herhangi bir gerekçe öne sürülemedi. İşçinin Kanun Hükmünde Kararname öncesinde işten çıkarılması, kadro alma hakkının da ortadan kalkmasına neden olurken konu ile ilgili Samsun 2. İş Mahkemesi’nde dava görüldü. İşçinin hakkını aramak için hukuka başvurması sonrasında başlatılan incelemelerde mahkemeye emsal bir karar verdi ve bu karar ile birlikte işçi kadrolu bir şekilde işe geri alındı.

Üniversite Yine Kabul Etmedi

Üniversite tarafından, alınan mahkeme kararı sonrasında işçinin başvurusu yeniden reddedilirken yeniden başlayan yargı süreci sonrasında yargı, personelin işine iade edilmesi gerektiğine hükmetti. Toplamda 2,5 yıl boyunca devam eden davalar sonrasında işçinin işine iade edilmesi ve 4/D statüsünde kamu çalışanı olarak kadro alması da kesinleştirilmiş oldu.

Yapılan bu mahkeme tarafından alınan bu kadar benzer bir şekilde işten çıkartılmış olan tüm işçiler için bir Emsal oluştururken aynı zamanda işçiler için büyük bir beklenti de yarattı.

Editör: TE Bilisim