TÜİK tarafından yapılan işsizlik araştırmasına ilişkin yeni tahminler bugün açıklandı. Özellikle birçok kişinin merakla beklediği yeni rakamlara göre işsizlik oranı geçtiğimiz mayıs ayına göre artış gösterdi. Buna göre geçtiğimiz mayıs ayına kıyasla 1 milyon 21 bin yeni işsizle birlikte toplamda 4 milyon 157 kişi olarak hesaplandı. Geçtiğimiz mayıs ayına göre 3,1 oranla artış göstererek yüzde 12,8 oranı olarak belirlendi. Diğer işsizlik açıklama verileri ise haberin devamında yer alıyor.

Toplamda 4 Milyon İşsiz Var

TÜİK tarafından yapılan araştırmada 15 yaş üzeri işsiz bireylerin sayısı 1 milyon 21 bin kişi artış göstererek toplamda 4 milyon 157 bin kişi olarak belirlendi. Buna göre işsizlik oranı da güncellenerek yüzde 12,8 oranında açıklanmış oldu. Tarım dışı işsizlik oranı yüzde 15 olarak açıklanırken aynı zamanda genç işsiz oranı da artış göstererek yüzde 23,3’e yükseldi. Aynı zamanda 15 ile 64 yaş arasında bulunan işsiz bireylerin oranı da 3,2 artarak yüzde 13,1 oranında gerçekleşti.

İstihdam Oranı Azaldı

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan TÜİK araştırması sonucuna göre yeni açıklanan verilere göre istihdamda da azalma yaşandı. Geçtiğimiz mayıs ayına göre 869 bin kişi azalış göstererek 28 milyon 269 olarak hesaplandı. Buna göre yeni istihdam oranı da 2 puan azalarak %46,1’e düştü. Bireylerin işgücüne katılma oranı da 0,4 azalış göstererek yüzde 52,9 şeklinde gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim