Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülkemizde işsiz Üniversite sayılarını açıkladı. İşte Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklanan işsiz üniversite mezunu genç sayısı.

Türkiye'de her geçen gün yükselişe devam eden işsizlikler özellikle son birkaç yıl içinde yükselmeye devam ediyor. üniversite okuma hayalleri ile okul kazanarak bölümlerini büyük bir başarı ile bitiren öğrenciler iş bulamamaktan yakınıyorlar. İŞKUR verilerine göre Türkiye'de üniversite mezunu 509 bine yaklaşan işsiz gençlerin olduğunu belirti.

Iş bulamayan üniversite mezunları İŞKUR aracılığı ile iş arayanlar için önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hürriyet Gazetesi Erdinç Çelikkan’a konuştu.

Yapılan söyle işte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki işsiz olan üniversite mezunu gençlerle ilgili söylemiş olduğu açıklamalarda dikkat çeken en büyük nokta ise ülkemizde bulunan  üniversite mezunu ve işsiz olan toplamda 500 bini geçen bir durumun göz önünde olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tam olarak ülkemizde 509 bin 536  üniversite mezunu işsiz gencin olduğunu,  İŞKUR'un resmi kayıtlarında hisse İşletme mezunu işsiz sayısının 82 bin 375, muhasebeci olarak  20 bin ve  maliyeci olarak ise 10 bin 500 olduğunu söyledi.Birçok farklı alanda ve branşta da  mesleki olarak kişi açıklarının olduğunu söyleyen sosyal ve Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hukukçu, reklamcı, bilgisayar operatörü, öğretmen ve mühendis gibi ölümler için İŞKUR üzerinden halen iş arama çabalarının sürdüren gençlerimizin olduğunu belirtti.