Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda, geleceğin meslekleri olarak belirlenen bazı meslek gruplarına yönelik yeni bir programın başlatıldığı belirtildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda bu programlara katılım gösteren vatandaşlara zaruri gider ödemesinin yapılacağı belirtilirken, mevcut ödeme 100 TL olacak. Programa katılım gösteren kişilere günlük 100 TL ödemesinde süre ise 9 ay olarak belirlendi. Bu bakımdan şartları sağlayan adaylara gerekli olan maddi destek, İŞKUR tarafından sağlanacak. Üstelik mevcut zaruri gider ödemesi sadece geleceğin meslek gruplarına yönelik olmayacak.

Maddi destekten kimler yararlanacak?

Yapılan açıklamalarda iş arayan statüsünde olan vatandaşlar için günlük 89.4 TL, öğrenciler için 67.5 TL, işsizlik ödeneği alan vatandaşlar için ise 44.7 TL gibi bir zaruri gider ödemesini yapılacağı belirtildi. Bu açıklamalar ile birlikte Türkiye'deki milyonlarca kişinin ödeme almaya hak kazanacağı zaruri gider ödemelerinde vatandaşların şartları taşıması ve uygun bir şekilde başvuru sürecini tamamlaması yeterli olacak.

Mevcut ödemelerde en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi ise işbaşı programları olarak da adlandırılan eğitim programına katılmak. 3 ay, 6 ay ya da 9 ay süreli olarak yapılan ödemelerde günlük 100 TL'ye kadar yükselen zaruri gider ödemesi, eğitim süresince katılımcıların ciddi bir gelir elde etmesini sağlıyor. Bu nedenle de programlara yönelik ilgi duyan vatandaşların gerekli başvurularını yapması yeterli olacak. Ödeme almak isteyen vatandaşların konu ile ilgili İŞKUR ve bölgelerindeki müdürlüklere başvuru yapması yeterli. Yapılacak kontroller sonrasında kişilerin ödeme kapsamında olup olmamasına bakılacak ve ardından uygun bulunması halinde vatandaşlara gerekli ödeme destekleri sağlanacak.

Editör: TE Bilisim