Ülkemizde istihdam alanında yeni faaliyetler gerçekleştirmekte olan İŞKUR bilindiği üzere kamu kurumları ile yaptığı anlaşmalar neticesinde toplum yararına programlar kapsamında geçici süreli istihdam edilmek üzere kamu işçisi alımları yapılmaktadır. Bu bağlamda en çok Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve ardından da il ya da ilçe belediyeleri geçici süreli TYP kapsamında personel alımı yapmaktadır. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de TYP'li işçilerin kadroya alınıp alınmayacak sorusu soruldu, peki nasıl bir yanıt geldi, detaylar nedir?

Özel Güvenlik Görevlilerinden Bahsedildi

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de İçişleri Bakanlığının plan ve bütçesine yönelik bir görüşme yapıldı. Bu görüşme de pek çok soru sorulurken TYP kapsamında istihdam edilen 360 bin özel güvenlik görevlisine yönelik kadro sorusu soruldu. 

Ülkemizde pandemi sürecinde zorlu şartlarda istihdam etmekte olan 360 bin güvenlik görevlisinin İŞKUR Toplum Yararına Programlar TYP kapsamında geçici süreli ya da belirsiz süreli ancak sözleşmeli olarak istihdam edilen personellerin kadroya alınıp alınmayacağına yönelik soru önergesinde bulunuldu. Şu an için sorunun cevabı gelmedi ancak milletvekillerinin sorularına bilindiği üzere belirli bir süre içerisinde cevap verilmesi gerekmektedir. Bu sebepten dolayı en yakın süre içerisinde 360 bin özel güvenlik görevlisine kadro verilip verilmeyeceğine yönelik açıklama gelecektir.

Sizce TYP ile işe girenlere kadro verilmeli midir?

Editör: TE Bilisim