Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan İŞKUR bilindiği üzere iş arayan ile iş verenleri bir araya getirmekte olan bir kurum olarak görevlerini yerine getirmektedir. İŞKUR bünyesinde çok sayıda iş ve meslek danışmanı (İMD) memuru bulunmakta olup yeni ihtiyaçların karşılanabilmesi için İMD sertifikaları üniversite mezunu adaylara verilmektedir.

Uzun bir süredir İMD sertifikaları düzenleniyor ve üniversite mezunu adaylar sınav ücreti ödemeleri yaparak sınava katılıp başarılı olduktan sonra ancak İMD sertifikasını alabiliyor. Ülkemizde 15 bine yakın İMD ataması bekleyen aday bulunmakta olup İŞKUR'dan bu sene atama müjdesi bekleniyordu ancak kurum içi atama için duyuru geldi.

ATAMA YAPILACAK FAKAT KURUM İÇİ

Büro Memur Sendikasının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulan bilgide İŞKUR'un açık bulunan 40 il için kurum için atama yöntemi ile 172 iş ve meslek danışmanı (İMD) ve 81 il geneli boş pozisyonlar için uygun bulunan şartları tutan çok sayıda veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) memuru ataması yapmaya karar verildiği duyuruldu.

KURUM DIŞI ATAMA OLMAYACAK MI?

Ülkemizde İMD ve VHKİ ataması bekleyen çok sayıda kişi bulunuyor. Peki kurum dışı atama olmayacak mı? İşin Olsa ekibi olarak bizlerde alımların yapılması için aralıklarla adaylarımızın taleplerine göre haberler üretiyoruz fakat kurum dışı atamanın olup olmayacağı yönünde bir bilgi halen gelmiş değil.

Editör: TE Bilisim