Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Türkiye İş Kurumu İŞKUR özel sektör ve kamu kurumları için memur, personel alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre yıl içerisinde ihtiyacı olduğu kadrolara kendi bünyesi içinde memur alımı yapan Türkiye İş Kurumu İŞKUR uzun süredir ciddi şekilde atama gerçekleştirmedi.

Geçtiğimiz sene Türkiye İş Kurumu performans programı üzerinden 3 bin iş ve meslek danışmanı memuru alımı yapacağının ön görüldüğü söylenmişti ancak Maliye Bakanlığı tarafından izin çıkmadı. Bu sene Türkiye İş Kuurmu İŞKUR üzerinden yayımlanan performans programını İşin Olsa ekibi olarak bizlerde paylaştık ve ofisler ile genel müdürlükler için 750 büro memuru alımı yapılmasının ön görüldüğünü duyurmuştuk. Peki 750 büro memur alımı yapılacak mı, atamalar ne zaman yapılacak?

750 BÜRO MEMURU ALINACAK MI?

İŞKUR performans programı ile 750 büro memuru alımı yapılmasının ön görüldüğünü duyurmuştu. Anca bilindiği üzere bu alımların resmen yapılabilmesi için Maliye Bakanlığına başvurunun yapılması ve iznin çıkması gerekmektedir. Öyle ki Maliye Bakanlığının İŞKUR için bin (1000) kişilik iş ve meslek danışmanı İMD memuru alımı yapması için izni vermesi bekleniyor öyle ki konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu sıklıkla açıklama yapıyor fakat 750 büro memuru alımı hakkında resmi açıklama bulunmuyor. Yani resmen 750 büro memuru alımı yapılacak mı henüz net bir bilgi yok.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim