Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Türkiye İş Kurumu İŞKUR yıl içerisinde yayımlamış olduğu performans programında bu sene toplam bin (1.000) iş ve meslek danışmanı İMD memuru alımı yapacağını duyurmuştu. Buna göre alımlar net olarak yapılacak mı derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan duyuru ile bin İMD memurunun alınacağı müjdelendi.

İş ve meslek danışmanı olmak isteyen adayların öncelikle İMD sertifikalarını alması gerekmektedir. İMD sertifikası olmayan adaylar İŞKUR tarafından yayımlanacak olan İMD sertifikası ilanına başvuru yapamamaktadır. Buna göre Anadolu Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi İMD sertifikası sınavı başvuruları sona eriyor.

İMD SERTİFİKASI VERİLİYOR!

İŞKUR tarafından yayımlanacak olan bin (1.000) İş ve Meslek Danışmanı İMD memuru alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle İMD sertifikasına sahip olması gerekmektedir. İMD sertifikası almak isteyen adayların (Sakarya Üniversitesi için - https://goo.gl/Jf2oZe), (Anadolu Üniversitesi için - https://goo.gl/ETG1HC) linkini tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması ve detayları görüntülemesi gerekmektedir. Sınav başvuruları Mayıs ayında başladı ve 28 Mayıs'a kadar devam edecek. Başvuruların sona ermesinden sonra teorik sınav 2 Haziran ve uygulama sınavı ise Sakarya Üniversitesinde 3 Haziran 2018, Anadolu Üniversitesinde 2-5 Haziran tarihinde yapılacaktır. İMD sertifikası almak isteyen adayların ortalama bin lira civarı sertifika başvurusu ve sertifika basım için ücret harcadığı bilinmektedir.

İMD SERTİFİKASI NASIL ALINIR?
İMD TEORİK VE UYGULAMA SINAVI DETAYLARI NEDİR?

Editör: TE Bilisim