Geçtiğimiz haftalarda haberini yaptığımız bildiri ile Çalışma ve İş Kurumunun Maliye Bakanlığından 3 bin kadro talep ettiğini duyurmuştuk. Yapılan talebe göre İŞKUR, Maliye Bakanlığından iş ve meslek danışmanı (İMD) pozisyonu için personel alımı talep etmişti.

Buna göre alınacak olan İMD personelleri sahada görev yapacak ve işsizler ile bire bir görüşmeler yaparak onlara uygun iş olanakları ayarlayacağı gibi bu personeller aracılığı ile işsizlik rakamlarının azaltılacağı düşüncesi bulunmaktaydı. Peki bu alımlar ne zaman yapılacak?

SERTİFİKA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR!

İŞKUR, Maliye Bakanlığından 3 bin iş ve meslek danışmanı pozisyonu için kadro talebi yaptı ancak bu konu hakkında açıklama yapılmadı. Her ne kadar alımların kesin olarak yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgi olmasa da İŞKUR İMD personel alımı için sertifika başvurularını almaya devam ediyor.
İMD sertifikası başvuruları 19 Mart 2017 tarihine kadar devam ediyor. Bu tarihin sonunda ise 25 Mart 2017 tarihinde Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Serdivan/Sakarya adresinde sınav yapılacak.

Sınavdan başarılı olan adaylar İMD personel alım ilanına müracaat edebilecektir. İŞKUR 3 bin personel alımı ilanı yayımlayacaksa bile İMD sertifika başvuru sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlayacağı tahmin edilmektedir. Yani alımların başlaması Nisan ayını bulabilir. Aksi takdirde İMD sertifika başvurusu yapan adayların alacağı sertifikalar boşa gitmiş olacaktır.
Editör: TE Bilisim