Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programının canlı yayın konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bir çok konuya değindi. Eskiden başörtüsü taktığı için kızlarımızın üniversitelere alınmadığını sınıflardan zorla dışarı çıkartıldığını günümüze bakacak olursak böyle bir sorunun kalmadığını ifade etti. Peki kamu personeli olmak için bir tanıdığa ihtiyaç var mı?

İŞE GİREBİLMEK İÇİN TORPİL BULMAK ZORUNLU MU?

Eğitim sisteminde olan sürekli değişime de değinen Bakan Albayrak her öğrencinin bir yere girmek istediğini bunun seçiminin yapılmasınında ancak sınavla mümkün olabileceğini ve bu sınav sisteminin uzun yıllar aynı şekilde kalmaması gerektiğini sürekli kendisini güncellemesi gerektiğini ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eskiden kamu personeli alımlarında torpil kullanıldığını fakat artık başarıyı kriter alıp başarılı olanların işe alındığını belirtti. İnsanların görüşüne göre ayrım yapmadıklarını her görüşten insanın başarı kriterlerini sağladıktan sonra kamu da işe girebileceğini başarı kriterinin ise Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) olduğunu belirtti.