Adalet Bakanlığı İcra Dairesi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Haziran aynını son haftası yeni bir ilan yayımlamıştı. 1099 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak icra katibi alımı yapılacak. Adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamasının ardından 16 Temmuz 2019 tarihinde son erdi. Binlerce aday başvuru yaptı ve şimd başvuru sonuçlarının açıklanması için büyük bekleyiş başladı. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere başvuru sonuçları ve sınav detayları hakkında bilgiler vereceğiz.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı İcra katibi alı ilanına başvuru yapmış olan adayların değerlendirmeleri 2018 yılında almış oldukları Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yapılacak. Adayların KPSS puan sıralaması alınarak yapılacak olan sıralamaya göre kadro sayısının 20 katı kadar aday değerlendirilecek ve sınava yaklaşık 22 bin kişi katılacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uygulama sınavına girmeye hak kazananların listesi 30 Temmuz 2019 Salı günü sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerin internet sitelerinde ilan edilecektir.

Sınav giriş belgeleri sınav gününe kadar sınavı yapacak adalet komisyonlarından alınabilecektir.

Uygulama sınavı, sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerde 20 Ağustos 2019 Salı günü saat 09:00 da başlayacaktır. Uygulama sınavının belirtilen günde bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

UYGULAMA SINAVI:

Adaylardan, uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen metinden daktilo veya bilgisayarla; verilen metne sadık kalınmak ve anlam bütünlüğü korunmak suretiyle, kelime ve cümle tekrarına yer vermeden ve yanlış yazılan kelime sayısı toplam yazılan kelime sayısının yüzde kırkından fazla olmayacak şekilde üç dakikada en az doksan kelime yazanlar, uygulama sınavında başarılı olmuş sayılacaklardır. 

SÖZLÜ SINAV:

Uygulamalı sınavdan başarılı olan adaylar için  Sözlü sınava girmeye hak kazananların listesi, en geç 02 Eylül 2019 Pazartesi gününe kadar sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerin internet sitelerinde ilan edilecektir. Sözlü sınav, sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerde 09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacaktır. Belirtilen günde sınavın bitirilememesi halinde takip edilen günlerde sınava devam edilecektir.

Editör: TE Bilisim