İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz ay personel alımı yapacaklarına yönelik bazı sinyalleri vermiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını alacaklarını söylemişti. 1.000 kişilik beklenen ilana Cumhurbaşkanı 1.772 kişilik onay verdi ve ilana hızlı bir şekilde çıkıldı. Buna göre büro memuru için 219 kişilik kadro ayrıldı. İçişleri Bakanlığı lisans ve ön lisans 219 büro memuru alımı yapacak. Peki mezuniyetlere göre taban kaç KPSS ile kapatır?

Önlisans Taban Puan Ne Olur?

Önlisans mezunu adaylara 154 kişilik kadro ayrıldı. Lisans mezunlarına nazaran kadro sayısı biraz daha fazla olduğu için puanların 80 düzeylerinde olacağı ön görülüyor. Çağrı merkezinin maaşı düşük olduğu için adayların büroya başvuracağı tahmin edilmekte olup 80 - 85 puanlı adayların buraya yerleşeceği tahmin edilmektedir.

Lisans Kaç Puan ile Kapatır?

Lisans mezunlarına büro memuru olarak 63 kişilik kadro ayrıldı. Önlisans mezunlarına göre kadro az olduğu için puanların daha yükselmesi bekleniyor. Özellikle çağrı merkezine göre maaşları çok daha yüksek olduğu için puanların 82'den aşağıya çok inmemesi ön görülüyor.

Hemen aşağıya kaç puan ile P3 mü P93'den mi başvurabileceğinizi yorum atabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim