İçişleri Bakanlığı merkez ve taşta teşkilatına atama için ilan yayımlamıştı. Başvurular 21 Şubat 2019 tarihinde başlamıştı ve 26 Şubat 2019 tarihi itibari ile sona eriyor! Bundan sonraki süreç ise, adayların başvuru sonuçlarının öğrenmesi, Değerlendirme, Sınav ve atama şeklinde ilerleyecektir. Başvuru kılavuzunda bu bilgilere değinilmiş olup, bizlerde İşin Olsa ailesi olarak sizlere detayları aktarıyor ve sizleri bilgilendiriyoruz.

BAKANLIK HANGİ POZİSYONLARA ATAMA YAPACAK?

İçişleri Bakanlığına merkez teşkilatı ve Taşra teşkilatı olan 81 il için başvurular alındı. Adaylar başvurularını Tekniker, Mühendis, Personel, Teknisyen ve uzman pozisyonlarına yaptılar. Buna göre İçişleri Bakanlığı tüm aşamalar sonucunda, Merkez Teşkilatına 2 Şehir Plancısı, 4 Harita Mühendisi, 20 Arşiv Uzmanı ve 10 Harita teknikeri alımı yapacak. Taşra teşkilatına ise, 31 Bilgisayar Teknikeri, 964 Büro Personeli, 42 Elektrik Elektronik Mühendisi ve 127 Elektrik Elektronik teknisyeni olmak üzere toplamda 1200 sözleşmeli personel alımı yapacak.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı için adaylar başvurularına 21 Şubat 2019 tarihinde başlamışlardı ve 26 Şubat 2019 tarihi itibari ile sona erdi ve şimdi adaylar başvuru sonuçlarına göre Giriş sınavına katılacaklar. Giriş sınavı Türkiye genelinde 9 farklı grup ta yapılacak. Yani Farklı bölgeler tek bir ilde toplanarak sınava katılacaklardır. Buna göre İçişleri Bakanlığı Giriş Sınavı sözlü olarak, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon, Samsun, Mardin ve Şanlıurfa illerinde yapılacak. Aşağıdaki tablodan da göreceğiniz gibi 81 il 9 gruba bölünmüştür.

ALINACAK MAAŞLAR BELİRTİLDİ!

Başvurusunu yapmış olanlar ve tüm aşamaları geçecek adaylar için işe alındıktan sonra alınacak maaş tablosuda belirtildi. Bu yönde adaylar en az 2.650 TL maaş ile 4.438 TL maaş arasında maaş alacaklar.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvurusunu yapmış olan adaylar için bir değerlendirme yapılacak. Adayların başvuru yapmış oldukları Taşra teşkilatı veya Merkez Teşkilatı için alım pozisyonunda göre KPSS puan sıralaması yapılarak Kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirmeye alınarak puanı en yüksek olan adaylar Giriş Sınavına çağırılacaktır. Bu bağlamda Giriş Sınavına toplamda 6 bin kişi katılacak. Başvuru sonuçları Bakanlık merkez teşkilatı ile 81 il valiliğine ilişkin unvan bazlı listeler 21 Mart 2019 tarihinde İçişleri Bakanlığı www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARINI BİLDİRİM ALMA:

Başvuru sonuçlarını bekleyen adaylar sonuçları bildirim olarak telefonlarına alabilirler. İşin Olsa ekibi olarak takip edilecek olan başvuru sonuç duyurusu ile sonuçlar açıklandığında anında uygulamamız üzerinden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek diğer memur alımı ve personel alım ilanlarından anında haberdar olabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim