İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile yeniden bekçi alımları yapmaya başladı. Genel olarak her sene Mart ayında ilan çıkılmakta ve bekçi alımları tamamlanmaktaydı ancak bir süredir bekçi alımı yapılmıyor. Bekçi alımları yeniden ne zaman yapılacak araştırmaları devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde bekçi eğitimlerine, bekçi alımlarına yönelik açıklama yaptı. Peki gazeteye verdiği demeçte neler söyledi, hangi bilgilere değindi?

2020, 2021 Yılı Bekçi Alımı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçi alımı, bekçi eğitimleri, pandemi sürecine ilişkin resmi olarak “Bu konuda süreç devam ediyor. Corona virüsü salgını nedeniyle tüm eğitimlerimizi erteledik. Polis Akademisi eğitimleri, bekçi eğitimleri, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi eğitimleri yapmak zorundayız. Onunla ilgili önümüzdeki günlerde bir karar daha vereceğiz Biraz daha sabırlı olmalarında fayda var diye düşünüyorum.” açıklamasını yaptı. Buna göre virüse yönelik tedbirler kapsamında eğitimler devam ettiği gibi alımlara yönelik çalışmalarda bulunmaktadır.

İlan Ne Zaman Çıkar?

Bekçi alımı ilanını 2020 yılında çıkıp çıkmayacağına yönelik henüz bilgi yok. Bekçi alımının ne zaman çıkacağı değerlendirme haberi mobil uygulamamızda yayınlandı, lütfen inceleyiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı şu anda alımlar ve eğitimlere yönelik iletişim halinde olup özellikler okullarda ne gibi sonuç çıkacak, tablo nasıl değişecek bunu dikkatli bir şekilde inceliyor. Buradaki durumlara ve tabloya göre alım sayısına ve diğer detaylara yönelik bilgiler paylaşılacaktır.