Ülkemizde bilindiği üzere İçişleri Bakanlığına bağlı olmaktan kamu kurumlarının atamasından İçişleri Bakanlığı sorumludur. Genel olarak en yoğun rağbetin geldiği polis alımı, bekçi alımı, jandarma alımı, korucu alımı gibi konularda resmi açıklamaların gelmesi beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından önemli duyurular geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da pek çok kişinin kafasında bulunan polis alımı, jandarma alımı, bekçi alımı, korucu alımı soruları giderilmiş oldu. Peki neler söylendi, alımlar hakkında sayısal bilgiler nelerdir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

TÜM DETAYLARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından polis alımı, bekçi alımı, jandarma alımı, korucu alımı konularına değinildi. Polis alımı ile devam edilecek olursa Süleyman Soylu yıl sonuna kadar yeni 16 bin 500 polis alımı daha yapılacağı söylendi. Haber linkine girerek detayları öğrenebilirsiniz. Bekçi alımı için 7 bin kişilik alımın başlayacağı ve bundan hariç 10 bin kişilik atamanın daha yapılacağına söyleyen Bakan Süleyman Soylu sıklıkla soruların korucu alımlarına da değinerek bu sene 5 bin güvenlik korucusu köy korucusu alımı yapılacağını belirtti.

Jandarmanın daha profesyonel hale getirileceğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2021 yılına kadar Jandarmaların tamamen profesyonel hale geleceğini ve yıllık olarak 25 bin, 30 bin civarı alımı yapılacağını belirtilen Bakan Jandarma alımlarının hangi tarihte başlayacağını açıklamadı.

JÖH ve Asayiş Alımı Ne Zaman Yapılacak?

5 Bin Korucu Alınacak

Editör: TE Bilisim