İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü EGM ihtiyaçları doğrultusunda Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden polis alımı ilanları hazırlanarak kamuoyuna duyurulmaktadır. Yakın zaman içerisinde Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM için polis alımı ilanları beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından müjdeli haber verildi.

Buna göre ilk olarak Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için 2 bin 500 lise mezunu polis alımı ilanı yayımlaması beklenirken yıl sonuna kadar kaç kişilik daha polis alımı yapılacağı vurgulandı. Peki sayısal verilerde detay nasıl açıklandı? Gelişmeleri açıklıyoruz.

25 BİN 500 POLİS DAHA ALINACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da şuanda 18 bin 426 evladımızın daha Emniyet Teşkilatına katıldığı ve yıl sonuna kadar 25 bin 500 polis alımının daha yapılacağı söylendi. Buna göre kesin olarak 15 bin 500 kişilik yıl sonuna kadar polis alımı yapılacak. Bu alımdan hariç 10 bin polis alımı daha olacak mı? Net olarak bilgi yok ancak geçmiş dönem öğrenciler ile birlikte 10 bin öğrenci olarak mı sayılıyor yoksa 10 bin polis alımı daha mı yapılacak net olarak bilgi yok. Fakat şurası kesin biliniyor ki 15 bin 500 polis alımı yapılacak buna ek olarak 10 bin kişilik polis alımı ilanı sene sonuna kadar daha yayımlanabilir.

Editör: TE Bilisim