3 binden fazla çalışan memuruve 2 milyondan fazla memur emeklisini ilgilendire ve birçok memur, memur emeklisi tarafından merakla beklenen 2020 -2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde yer alacak olan zam teklifi belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından açıklanan zamma ilişkin detayla ise şu şekilde yer aldı.

Hükümetten 3,5+3 Teklifi Geldi

Hükümetin 2020 ve 2021 yıllarında memurlara yapacağı zam teklifi bugün belli oldu. Bakan Selçuk’un açıkladığı oranlara göre memurlara 2020'nin ilk 6 ayı için yüzde 3,5, ikinci 6 ayı için ise yüzde 3 teklif yapılırken, 2021'in ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında da yüzde 2,5 artış yapılması teklif edildi. Ayrıca her altı aylık dönem sonunda gerçekleşen enflasyon oranının yapılan artış oranını aşması durumunda ise aradaki farkın bir sonraki altı aylık dönemin başlangıcından itibaren maaşlara yansıtılmasını teklif etti.

Memur-Sen: Makul Bir Teklif Değil

Hükümet tarafından memura yapılan zam teklifi sonucu memur temsilcileri de cevaplarını açıkladı. Kamu-Sen başkanı Yalçın teklifin makul olmadığını ve yeni bir teklif beklediklerini açıkladı. Teklifi reddettiğini açıklayan Memur-Sen, ne oranların gerçekçi olduğunu ne de teklifin yeterli olduğunu düşünmediklerini dile getir. Memur-Sentaban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talep etmişti.

Editör: TE Bilisim