Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları her sene açık pozisyonları için memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir. Bu alımlar Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yapılmakta olup yine her bakanlık alım yapacağı personel sayısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda da kamuoyuna paylaşmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde hükümet kanadından yapılan açıklama da kamuya 2018 yılında 110 bin memur alınacağı duyuruldu. Buna göre farklı kamu kurumlarının 2018 yılında 110 bin memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki hangi kurumlar alım yapacak ve detaylar nedir?

ALIM YAPACAK KURUMLAR ve DETAYLAR

Ülkemizde faaliyetlerini sürdüren kurumlar 110 bin kişilik memur alımı yapacaktır. Peki alım yapacak kurumlar ile detaylar nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı - 20 Bin Kişi
Sağlık Bakanlığı - 36 Bin Kişi
Adalet Bakanlığı - 15 Bin Kişi
Diyanet İşleri Başkanlığı - 9 Bin 500 Kişi
Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 Bin 900 Kişi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - Bin 500 - 2 Bin Kişi
Üniversitelere - 4 Bin Kişi
Hastanelere - 7 Bin Kişi

Yukarıda alım yapacak olan kurumlar ve personel sayıları ile ifadeler verilmiş olup bu sayılarda ve kurumlarda değişiklikler olabilir. İlanlar yayımlandıkça İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz. 110 bin memur alımı hakkında ilanları öğrenmek ve bildirim almak istiyorsanız aşağıdaki linklerden bizleri takip ediniz.

Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim