Pandemi süreci ile birlikte merkezlerden köy ve kırsal alanlara yönelik yoğun bir göç yaşanırken özellikle tarım alanlarında inşa edilmeye başlanan hobi bahçeleri, bakanlığın dikkatinden kaçmadı. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalar arka arkaya yapılırken dün bir açıklama daha geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan açıklamalarda, meclise sunulan yeni kanun teklifi dahilinde hobi bahçelerine yönelik de bir yaptırımın öngörüldüğü ve düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde Türkiye genelindeki tüm hobi bahçelerinde ciddi bir kontrolün başlayacağı belirtildi.

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada mevcut cezaların hafif kaldığını ve yeni düzenlemeler ile birlikte bu cezaların artırılacağını söyledi. Ceza kesilen bir hobi bahçesi için sahibine 2 aylık bir süre tanınacağını aktaran Milletvekili Muş, bu süre içerisinde vatandaşların mevcut tarlaları tarıma uygun hale getirmesi halinde yeni bir cezanın kesilmeyeceğini söyledi. Ancak tarım arazisine dönüştürme işlemleri yapılmadığı takdirde vatandaşlara 3 kat daha fazla ceza uygulanacak ve hobi bahçeleri yıkım işlemleri mevcut bölgedeki yetkili birimler tarafından gerçekleştirilecek. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde mevcut düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte hobi bahçelerinde yıkımına yönelik pek çok farklı operasyon gerçekleştirilebilir.

Vatandaşların mağdur olmaması adına ilk ceza sonrasına 2 aylık süreyi takip etmesi istenirken, bu konuda herhangi bir ihmal halinde mevcut cezaların çok daha ağır olacak. Cezalar ise yeni düzenleme ile birlikte yasal bir statü kazanacak.

Türkiye'de pandemi süreci ile birlikte yükseliş yaşayan hobi evleri bundan sonraki süreçte de yine tarlalar dışında yapılabilecek. Ancak düzenleme ile tarım arazileri üzerine herhangi bir şekilde hobi bahçesi yapılması önlenecek.

Editör: TE Bilisim