Pandemi ile birlikte üniversite hastanelerine destek sağlanması amacıyla pek çok farklı destek paketi hazırlanırken, en önemli gelişmelerden bir tanesi geçtiğimiz günlerde yaşandı. Yayınlanan ilan dahilinde hastanelere 5 bin 865 sürekli işçi alımı yapılacağı belirtilirken, bu karar ile birlikte 5 bin 865 kişiye de yeni bir istihdam alanı sağlanmış oldu.

Cumhurbaşkanı açıklamıştı

İlk defa Recep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sürekli işçi alımında hazırlıklar büyük oranda tamamlandı. Personel ve işçi kadrosunda yapılacak bu alımlarda üç farklı pozisyon bulunuyor. Alınacak kişiler; temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ve beden işçisi olarak çalışacak. Her kadro için farklı bir kriter getirilirken, ortak kriterler arasında; 18 yaşını tamamlamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, asker ile ilişiği bulunmamak, kamu haklarından herhangi bir şekilde yoksun olmamak, emekli yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

Yaş sınırı esnetildi

Üniversiteler tarafından yayınlanan ilanlar ile birlikte alımlara başlanırken, özellikle ilk ilanlardan bir tanesi Kayseri Üniversitesi tarafından yayınlandı. Bu ilanda 45 yaşa kadar yaş kriterinin genişlettilmesi dikkatlerden kaçmadı. Bu kapsamda ise 45 yaşa kadar ilgili alanlara müracaat edebilmek mümkün. Daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 35 yaş ve üstünün herhangi bir müracaat hakkının bulunmadığını belirtilmişti. Fakat Kayseri üniversitesi ile birlikte başlatılan yeni süreçte yaşın 45'e kadar yükseltilebilir olması sevindirdi. Bu bakımdan Türkiye genelinde on binlerce kişi mevcut ilanlara başvurarak sürekli işçi kadrolarında çalışma imkanı elde edebilir.

Pandemi süreci ile birlikte sağlık sektörüne yönelik yapılan yatırımlara daha fazla pay ayrılmaya başlanırken bu yatırımlar da sürekli işçi alımı ve memur kadrolarına yönelik çalışmalar devam ediyor