Harran Üniversitesi resmi sitesi üzerinden de paylaşılan öğretim elemanı alım ilanları doğrultusunda 22 kişi daha üniversite kadrosuna dahil olacak. Yapılacak olan alımlardan 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. Maddesinin geçerli olacağı belirtilirken, profesör ve doçent kadrolarının üniversitede daimi kadrolar olarak görev alacağı ve bu bakımdan profesör ve doçent kadrolarına yapılacak başvuruların kabul edilmesi halinde kişilerin daimi olarak üniversitede çalışabileceği belirtildi. Doçent öğretim üyesi olarak açılmış olan boş kontenjanlar ise süreli kadrolar olduğundan dolayı yapılacak olan alımlarda belirli süreler öngörülecek.

Harran Üniversitesi 22 öğretim üyesi alım şartları nelerdir?

Yapılacak olan başvurularda öğretim üyesi kadrolarına ait başvuru formunun doldurulması ve aynı zamanda 1 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte başvuruların yapılması gerekiyor. Yayınlanan ilanlarda gerekli olan tüm şartlar belirlendiği gibi boş olan kontenjanlar da detaylı olarak açıklandı. Üstelik her bir alım için ilan şartları belirlenmiş durumda. Yapılacak olan alımlarda diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, eğitim fakültesi, fen edebiyat fakültesi, ilahiyat fakültesi, mühendislik fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu, tıp fakültesi ve ziraat fakültesine yönelik alımlar yapılacak. Sınav takvimi ise şöyle;

İlk Başvuru Tarihi : 25 Haziran 2020

Son Başvuru Tarihi : 09 Temmuz 2020

Ön Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi : 20 Temmuz 2020

Giriş Sınavı Tarihi : 27 Temmuz 2020

Nihai Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi : 30 Temmuz 2020

Harran Üniversitesi alım genel şartları ise şöyle;

A) GENEL ŞARTLAR:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak

2) ALES’ten en az 70 puan almış olmak. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3)Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir.

4) Ön Değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu eşdeğerlilik tablosuna göre değerlendirilecektir.

B) ÖZEL ŞARTLAR:

1) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.

C) MUAFİYET:

1) Doktora veya tıpta-diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

2)Meslek Yüksekokullarının, bu yönetmeliğin 6. maddesinin 4. fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

Editör: TE Bilisim